De Sneupersmerke in Ureterp brengt € 1200 op voor de Schildpaddenopvang in Harkema.

Dinsdag 25 Juni 2019

Vandaag werden we verrast door de Dames van Selmien West uit Ureterp, zaterdag 15 juni hadden zij een rommelmarkt georganiseerd. Dit doen zij bijna elk jaar voor een ander goed doel! Dit keer was de keuze gevallen op de Schildpaddenopvang in Harkema. De markt werd druk bezocht en was het zeer gezellig. Totaal heeft de markt maar liefst € 1200,- euro opgebracht.


De schildpaddenopvang in Harkema huisvest inmiddels meer dan 1300 verweesde schildpadden. Ooit aangeschaft als huisdier, maar vervolgens gedumpt in de natuur, vinden zij hopelijk hun weg naar de opvang. Ondanks vele verhalen, schildpadden kunnen namelijk niet in de Nederlandse natuur overleven, zij lijden vooral honger waardoor zij een gruwelijke dood sterven. De opvang in Harkema vangt deze dieren op en herplaatst waar mogelijk en geschikt. De opvang krijgt geen subsidies en draait volledig op donaties met alleen vrijwilligers in dienst.


Ik ben heel erg blij met deze gift en deze zal goed besteedt worden. Van dit geld gaan we eerst een couveuse kopen, want deze hebben wij dringend nodig bij hele zieke schildpadden. En wat overblijft gaan we besteden aan een nieuw buitenverblijf voor de landschildpadden. Heel erg bedankt namens alle schildpadden, aldus Gerard van der Wijk, beheerder schildpaddenopvang.