Wegwerp Schildpad­čÉó (graag delen voor meer bereik, dankjewel)

Vrijdag 28 Juni 2019

Vol afschuw presenteren wij u “oud” wegwerp dier in een nieuw jasje!

De Florida Sierschildpad (Pseudemys floridana peninsularis) Niet verboden, dus als alternatief voor de geelwang, geelbuik en roodwang! Deze worden nog groter, zo groot als een frisbee, zo worden ze nog sneller gedumpt! Want wie gaat nu 45 jaar lang voor een frisbee zorgen? En waar moet deze in gehouden worden als ze zo groot worden? Helaas, de stadsvijver of andere sloot, gewoon hoppa in onze NATUUR!

Deze schildpad is makkelijk te krijgen, zo gemakkelijk dat je ze vanuit je luie stoel kan bestellen en volgende dag heb je de schildpad illegaal via PostNL notabene, in huis!!

Over 20 jaar zal deze soort en nog een aantal worden verboden. En zo gaan we al vanaf de zestiger jaren hetzelfde cirkeltje in. Laten we dit nog 60 jaar langer toe?

De waterschildpad is ongetwijfeld het meest gedumpte huisdier. Duizenden schildpadden zwemmen in onze natuur, niet goed voor onze natuur en zeker niet voor al die schildpadden! Wij hebben het hier met name over waterschildpadden die in grote kweek farms naar Europa worden gehaald. Voor landschildpadden speelt dit probleem veel minder maar moet ook zeker goed in de gaten gehouden worden. Haal een schildpad uit een opvang of erg jonge dieren bij specialist, Koop alleen bij een kweker met UBN nummer, koop ook alleen dieren met CITES papieren en afkomst informatie van de kweker! Koop nooit dieren uit wildvang, dit is pure dierenmishandeling en zorgt voor het uitsterven van diverse soorten schildpadden.