Echo echo echo voor de schildpaddenopvang in Harkema a a a a 🐢🐢🐢🐢

Donderdag 05 December 2019
Wil jij meehelpen? Vooral landschildpadden en specifieke soorten moerasschildpadden zijn lastige eierlegers wanneer ze niet goed worden gehouden. Vooral wanneer er erg veel stress is en geen goede legplaats. Wij als opvang kweken natuurlijk niet, maar faciliteren natuurlijk wel afzet plekken voor eieren. Anders zouden vele schildpadden sterven door legnood met alle complicaties van dien.

 
Wij zien vooral bij binnenkomende (meestal gevonden) schildpadden vaak veel stress. Vaak zitten deze schildpadden vol met eieren die ze (nog) niet kwijt kunnen. Voor ons is dit te voelen, maar lastiger om te voelen is of het ook echt een probleem gaat worden. De conventionele manier is het laten maken van een röntgenfoto, echter de enorme straling en het sederen is buitenproportioneel voor slechts een oriënterend onderzoek….

Daarnaast zou een echo ideaal zijn om vishaken, snoeren en stenen op te sporen in de darmen van waterschildpadden. En daarnaast kunnen we dan ook verstoppingen ontdekken! Het zou enorm veel leed besparen dat wij de genoemde aandoeningen snel en preventief kunnen vaststellen. Wij kunnen dan sneller actie ondernemen.

Door de grote hoeveelheid van binnenkomende dieren, is het o.a. financieel niet mogelijk om met elke schildpad naar de dierenarts te gaan voor een volledig onderzoek. Uiteraard, wanneer het nodig is, schakelen wij altijd onze eigen Dierenarts in.

Onze grote wens voor 2020 is dan ook om gebruik te maken van een onschadelijk echo apparaat. Net als bijvoorbeeld voor een pret echo wordt gebruikt. Echter deze apparaten kosten nieuw, vele duizenden euro's. En eigenlijk is dat ook helemaal niet nodig. Via via zijn we terecht gekomen bij een bedrijf in Almere die New Old Stock medische apparatuur verkoopt. Dit zijn vrijwel ongebruikte apparaten die in opslag hebben gestaan bij het leger. Deze apparaten worden uiteindelijk afgestoten en via (domeinen) veilingen aangeboden. Wij zoeken al jaren om zo’n apparaat, er zijn er velen, maar niet met een kleine probe. Maarrrrr sinds kort hebben we eindelijk wel een geschikt apparaat gevonden.

Wij kunnen dit apparaat kopen voor 800 euro. Een nieuw apparaat kost gemiddeld maar liefst 10.000 euro!

Wil jij meehelpen deze wens voor 2020 waar te maken?

Alvast super bedankt, namens meer dan 1500 schildpadden en al die schildpadden die volgend jaar nog gaan komen! BEDANKT! 😍🐢

U kunt doneren via iDeal of Paypal via deze link:

Of via Tikkie via deze link: