Schildpad verdronken?

Donderdag 14 Mei 2020
Op dit moment worden wij massaal gebeld en gemaild over bewusteloze waterschildpadden die worden aangetroffen op bodems van privé vijvers!

Dit zijn schildpadden, die heel goed bedoeld, van hun winterverblijf binnen, weer naar buiten zijn gezet. Vooral naar aanleiding van vorige week toen het erg mooi weer was. Helaas hebben wij nu te maken met enorme kou en weinig zonnewarmte. Het gevolg is dat deze schildpadden een koudeshock krijgen. Daardoor kunnen ze, omdat hun spierkracht minimaal is door verkramping, niet meer naar boven komen. Het gevolg is verdrinking!
Heeft u uw schildpadden mogelijk al buiten gezet? Hou ze dan goed in de gaten, of...

Ons advies is, haal ze er voor de zekerheid uit en wacht tot eind mei! Pas dan is het veiliger om ze weer los te laten. Doe dit vooral op een warme dag! Schildpadden hebben een minimale watertemperatuur van 18 graden nodig, lager dan 18 graden kunnen ze geen voedsel verteren en dus eigenlijk niet goed functioneren!

Rond september moeten schildpadden weer naar binnen! Let ook goed op omheining! Schildpadden zijn ware kunstenaars om te ontsnappen. Gaas van een meter hoog komen ze gemakkelijk overheen of zelfs onderdoor! Probeer altijd overhangend te omheinen en ook rekening te houden met de graaf kunsten van een schildpad :)

Heeft u vragen? Bel ons gerust :) 088-4440777