Een droom die uitkomt voor onze waterschildpadden….

Dinsdag 02 Juni 2020

Met zeer grote vreugde kan ik vertellen dat onze waterschildpadden eindelijk ook een plek buiten krijgen. We zijn met een aantal vrijwilligers al een tijdje druk bezig met de voorbereidingen….

Het achterterrein wat voorheen een parkeerplaats was voor de supermarkt, die voorheen in ons pand gevestigd zat, moet geheel vrij worden gemaakt. We gebruikten deze plek voor onze zonnepanelen, maar die verhuizen naar het dak van de opvang. 

Zodra het terrein vrij is gemaakt, zal er door Gruppen vijvertechniek worden gestart met de graafwerkzaamheden. Tegelijkertijd zullen wij de bestaande omheining “schildpad proof” gaan maken. Vervolgens zal in de weken daarop worden gestart met de daadwerkelijke aanleg van de vijver. Dus als het goed is, kunnen een groot deel van de schildpadden nog deze zomer even lekker naar buiten :) 

Tijdens de aanbouw van de vijver zal er tegelijkertijd een buitenverblijf voor de landschildpadden worden gerealiseerd. Wij blijven onze trouwe volgers via social media op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Bij dit bericht een tekening, nou tekening, tekenen kan ik dus niet. Maar dit is een soort van idee, hoe het ongeveer moet gaan worden :)  Gruppen vijvertechniek weet er gelukkig wel raad mee :)  

Namens meer dan 1600 schildpadden

Iedereen superrrrr bedankt voor de hulp, op welke manier dan ook!